۶ اصل براي طلايی شدن زندگی مشترک

۶ اصل براي طلايی شدن زندگی مشترک
زوج هايي كه به هم روي مي آورند، از نظر عاطفي به يكديگر وابسته اند و زندگي مشترك آنها پايدار مي ماند.
ازدواج و زندگي مشترك، پيچيده ترين، عميق ترين، طبيعي ترين و اجتماعي ترين روابط انساني است كه به تجربه و آگاهي افزاينده نياز دارد.

ازدواج هنگامي با خوبيف خوشي و سعادت همراه مي شود كه بر پايه عشق و محبت دو جانبه شكل بگيرد و با احترام، تفاهم، همدلي، هماهنگي و توافق مادي، معنوي، اخلاقي، جسماني، ظاهري و باطني همراه باشد. از آنجا كه ازدواج مسئله ساده اي نيست، همه زوج ها تمامي تلاش شان را براي داشتن يك زندگي موفق توام با آرامش انجام مي دهند. در اينجا شش اصل كارآمد را به زوج ها پيشنهاد مي كنيم تا زودتر به اين اهداف و آرزوي شان دست يافته و زندگي خود را «طلايي» كنند.

اصل اول: نقش عشق خود را گسترش دهيد


داستان زندگي بسياري از زوج ها بدين صورت است كه آنچنان غرق در كار مي شوند كه فقط فضاي كوچكي از مغزشان براي همسرشان باقي مي ماند. زندگي زناشويي آنها گرفتار عدم توجه به جزئيات زندگي همسرشان است و يك يا هر دو طرف ممكن است شناخت ناقصي از شادي ها، علايق نفرت ها، ترس ها و فشارهاي رواني طرف ديگر داشته باشند.

در مقابل، زوج هاي هوشمند و عاطفي با دنياي يكديگر آشنا هستند. اين آگاهي دقيق از جزئيات، همان نقشه عشق است. اين زوج ها گستره وسيعي از فضاي شناختي خود را به مسائل زناشويي شان اختصاص مي دهند. آنان وقتي مسائل و احساسات زندگي همسرشان تغيير مي كند، اطلاعات خود را تازه و به روز مي كنند.

آگاه باشيد كه بدون چنين نقشه اي از عشق، نمي توانيد از همسر خود شناخت واقعي به دست آوريد و اگر شناخت واقعي از او نداشته باشيد، نمي توانيد وي را به طور واقعي دوست بداريد.

اصل دوم: عشق را پرورش دهيد


اگر نظام عشق، علاقه و ستايش يكديگر در زوجي فعال باشد براي زندگي مشترك آنان هنوز راه نجات باقي است. زوج هاي خوشبخت ممكن است گاهي از نقاط ضعف همسر خود احساس نارضايتي كنند اما هنوز شريك زندگي خود را شايسته احترام و ستايش مي دانند. وقتي اين احساس كاملاً از ميان برود، روابط زناشويي غير قابل احياست. فقط با به ياد داشتن ويژگي هاي مثبت همسرتان حتي اگر با خصوصيات منفي يكديگر دست به گريبانيد مي توانيد ازدواج موفق خود را از آسيب حفظ كنيد. دليل آن فقط اين است كه علاقه و تحسين، پادزهر بي احترامي است. اگر احترام به همسرتان را حفظ كنيد كمتر احتمال دارد در هنگام اختلاف عقيده احساس كنيد از او نفرت داريد.

اصل سوم: به يكديگر روي بياوريد


زوج هايي كه به هم روي مي آورند، از نظر عاطفي به يكديگر وابسته اند و زندگي مشترك آنها پايدار مي ماند. زوج هايي كه بنا به عادت به يكديگر روي مي آورند در بانك عاطفي خود پس انداز مي كنند. اين اندوخته عاطفي در هنگام دشواري ها و رويارويي با استرس ها و تعارضات عمده زندگي، تكيه گاه آنان است. از آنجا كه آنان اين سرمايه را اندوخته اند، هنگامي كه تعارض به وجود مي آيد بهتر مي توانند به يكديگر كمك كنند. آنها در درون سختي ها مي توانند احساس مثبت نسبت به يكديگر و زندگي مشترك خود را حفظ كنند.

اصل چهارم: همسرتان روي شما نفوذ داشته باشد


زندگي هاي موفق تر و با ثبات تر در طولاني مدت، آنهايي است كه شوهر به همسرش احترام مي گذارد و در برابر تقسيم قدرت و تصميم گيري مشترك مقاومت نمي كند. وقتي زوج ها در مسئله اي با هم توافق ندارند، اين شوهران فعالانه در جستجوي نقاط مشتركند و نه مصر بر ادامه راه خويش و نتيجه. اما مسئله اصلي براي مردها اين است كه تصميم بگيرند در برابر اين تغيير شاخص، چگونه رفتار كنند. تنها رويكرد موثر اين است كه به جاي عصبانيت و خشونت، اين تغيير را بپذيرند. در بسياري از موارد مي توانيم بر اين اساس كه شوهر مايل به پذيرش نفوذ همسرش است يا خير، زوج هاي بي ثابت و موفق را از هم جدا كنيم.

اصل پنجم: مشكلات قابل حل خود را حل كنيد


وقتي زن و شوهري به يكديگر احترام مي گذارند و پذيراي ديدگاه هاي يكديگرند، روشن است كه مبناي مناسب براي حل اختلافات در اختيار دارند. با اين همه، بيشتر اوقات زوج ها در رفع اختلافات يا متقاعد كردن يكديگر سردرگم مي شوند. رويكرد رايج براي تعارض اين است كه سعي كنيد خود را به جاي همسرتان قرار دهيد. با دقت به سخنان او گوش دهيد و اين موضوع را كه از ديدگاه او به معضل به آن توجه كرديد با همدلي به وي منتقل سازيد. در واقع اصل پنجم، مستلزم اين مراحل است:

۱. با ملايمت آغاز كنيد
۲. ساخت و پذيرش اقدامات جبراني را بياموزيد
۳. خود و يكديگر را آرام كنيد
۴. مصالحه كنيد
۵. با خطاهاي يكديگر مدارا كنيد

اصل ششم: به در آمدن از بن بست بينديشيد


هدف از دهم شكستن بن بست، حل كردن مشكل نيست بلكه درآمدن از بن بست و اقدام به گفتگوست. براي آنكه مسير برون رفت از بن بست را پيدا كنيد، نخست بايد علت آن را دريابيد. بن بست خواه مسئله اي مهم باشد خواه مضحك نشانه اي است از اينكه روياهايي كه براي زندگي خود داشتيد برآورده نشده يا از سوي يكديگر محترم شمرده نشده است.

روند كار غلبه بر بن بست چنين است:


مرحله اول: روياهاي خود و همسرتان را شناسايي كنيد و بشناسيد كه كدام رويا در اين تعارض شما وجود دارد.
مرحله دوم: به مشكلات خود سامان دهيد.
مرحله سوم: يكديگر را آرام كنيد.
مرحله چهارم: با مشكل صلح كنيد.
مرحله پنجم: از يكديگر سپاسگزاري كنيد.



آرامش/ شماره ۱۵/ نيمه دوم شهريور ماه ۹۲/ دكتر مرضيه رضوي

تعداد بازید: 2013     تاریخ ثبت: 1392/07/23

پیشنهاد ما به شما