با مشاهده خیانت همسر میدان را برای نفر سوم خالی نکنید

با مشاهده خیانت همسر میدان را برای نفر سوم خالی نکنید یک روانشناس گفت: با مشاهده خیانت همسر به سرعت میدان را برای نفر سوم خالی نکنید.

محمدکاظم سلامت در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه زنجان با تاکید برمطلب فوق تصریح کرد: ازدواج یعنی به شریک زندگی متعهد و وفادار بودن، روابط فرا زناشویی یا خیانت به همسر طی چند سال اخیر به یکی از معضلات اجتماعی تبدیل شده است وقتی صحبت از این نوع ارتباط می‌شود منظور رابطه پنهانی است که یک فرد متاهل با فرد دیگری که همسرش نیست، برقرار می‌کند، معضلی که در اغلب موارد مخفی مانده و گاهی افشای ناخواسته آن سبب فروپاشی نظام خانواده و یا وقوع یک جنایت می‌شود.

وی افزود: خیانت به همسر معمولا به دو شکل است که می‌تواند همزمان یا به تنهایی وجود داشته باشد، اول شکل عاطفی که شامل ابراز علاقه به فردی غیر از همسر است و دوم شکل جسمانی که به صورت کامجویی جنسی ناقص یا کامل از فردی به غیر از همسر می‌تواند ظاهر شود.

این روانشناس درباره عوامل زمینه‌ساز و موثر در خیانت همسر و شکل‌گیری روابط فرا زناشویی گفت: نارضایتی از روابط زناشویی، ماجراجویی و تمایل به تنوع یا هیجان، انتقام یا خشم، سوءظن و انتقام گیری از همسر، احساس عدم امنیت، بلوغ نایافتگی، نیاز اقتصادی و مالی، تاثیرپذیری از رسانه‌ها، مصرف دارو و الکل و ویژگی‌های شخصیتی می‌تواند از جمله دلایل خیانت به همسر باشد.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: بدون شک خیانت به همسر و داشتن این نوع ارتباطات پنهانی عوارض بسیاری را به دنبال خواهد داشت که هم بر فرد، هم بر خانواده و هم بر جامعه اثر می‌گذارد، بنابراین زوجین در قدم اول باید تلاش کنند تا با ایجاد یک محیط گرم و صمیمی در داخل خانواده، از ایجاد این روابط خودداری کنند.

وی با تاکید بر اینکه زوجین باید مراقبت شریک زندگی خود باشند، تصریح کرد: آنها باید رفتارهایی که نشان از ورود شخص سوم در زندگی مشترک است را بشناسند و با دیدن این رفتارها از شکل‌گیری این روابط و تعمیق آنها که منجر به ازهم پاشیدگی کانون گرم خانواده می‌شود، جلوگیری کنند.

وی درباره نشانه‌های رفتاری خیانت به همسر گفت: تماس‌های تلفنی آرام و پنهانی، سفرها و جلسات کاری بیش از حد معمول، توجه بیش از حد به ظاهر، دیر آمدن‌های مکرر به خانه، کاهش یا افزایش غیر متعارف علاقه جنسی، تغییر اخلاق، کم توجهی به شریک زندگی و استشمام بوی ادکلن یا عطر ناآشنا از بدن شریک زندگی اشاره کرد.

این روانشناس تاکید کرد: البته باید متذکر شد دیدن این رفتارها لزوما به معنای خیانت حتمی همسر نیست و باید قبل از هر کاری وجود چنین روابطی با تحقیق در عمل ثابت شود.

سلامت یادآور شد: پس از مشخص شدن خیانت همسر، هرچند باید قبول کرد که احساس خشم، عصبانیت، شک، تردید، شوکه شدن، آشفتگی، ترس، درد، رنج، افسردگی و پریشانی برای فردی که شاهد خیانت همسرش بوده کاملا طبیعی است اما زوجین نباید عکس‌العمل آنی از خود نشان دهند و یک مرتبه به دلیل بدعهدی همسر تصمیم به جدایی بگیرند بلکه باید خونسردی خود را حفظ کرده و از آبروریزی جلوگیری کنند، آنها نیازمند کمی زمان هستند تا مسایل را به شکل عقلانی و با در نظر گرفتن تمام جوانب بسنجند بعد تصمیم بگیرند.

وی افزود: در واقع زوجین نباید با مشاهده خیانت همسر به سرعت میدان را برای نفر سوم خالی نکنند چون در اکثر مواقع زوجین با مشاهده این وضعیت به شدت سر خورده شده و بعد از مدتی کشمکش و درگیری با همسر زندگی زناشویی را ترک می‌کنند و به راحتی فرصت می‌دهند نفر سوم از این فرصت استفاده کرده و زندگی آنها را خراب کند.

وی تاکید کرد: زوجین به جای درگیری کلامی و فیزیکی در هنگام مشاهده خیانت همسر، باید بعد از چند روز از وقوع این حادثه و وقتی به اندازه کافی بر اعصاب خود مسلط شدند مهر سکوت را شکسته، در فضای مناسب و در غیاب فرزندان بطور مفصل با همسرشان صحبت کنند و ببینند چه انگیزه‌ای باعث بروز این رفتار ناشایست شده است؟ چه کمبودی در زندگی وجود داشته؟ چه توقعی وجود داشته که توسط طرف مقابل اجابت نشده؟ فرد سوم چه خلایی از همسر را پر کرده است؟ تا بر این اساس برخی کاستی‌های زندگی زناشویی شناسایی و سپس اصلاح شوند تا مشکلات شکل‌دهنده‌ی رفتارهای خیانتی تا حد زیادی برطرف و از تکرار آنها در آینده پیشگیری شود.


تعداد بازید: 2192     تاریخ ثبت: 1392/07/02

پیشنهاد ما به شما